top of page

Er is een reden waarom vogelgezang, regenval en beukende golven enkele van onze favoriete geluiden zijn. De natuur maakt ons blij. We weten dat de natuur goed is voor ons welzijn en er is voldoende bewijs om dit te ondersteunen.


Dat is niet alleen voor volwassenen; kinderen profiteren ook van het verkennen van de natuur. Het gevoel van het gladde huis van een slak, de geur van vochtig zeewier en het geluid van spattend water in een rivier - dit zijn momenten die kinderen helpen groeien en contact maken met hun natuurlijke wereld. Daarom hebben we onze '50 dingen om te doen voordat je 11¾ bent 'gemaakt.


Kinderen hebben de natuur nodig en de natuur heeft kinderen nodig.

We hebben onze lijst met '50 toppers' gemaakt om gezinnen aan te moedigen samen in de natuur te spelen en een duurzame band met dieren in het wild op te bouwen. We willen dat kinderen hun zintuigen in het wild verkennen, zorgen voor planten en wezens en nadenken over hun gevoelens in verschillende landschappen.


Het is niet alleen een kwestie van buiten zijn of de namen van verschillende vogels leren - we willen dat kinderen de bochten, hoeken en knobbels van de natuur in alle verschillende seizoenen echt verkennen en speciale herinneringen opbouwen om lang mee te gaan. Onderzoek vertelt ons dat deze ervaringen van verbinding met de natuur de lichamelijke, sociale en mentale ontwikkeling van kinderen bevorderen. En het is ook heel leuk.


Maar het zijn niet alleen kinderen en volwassenen die profiteren van de natuur. Als we een verbinding met de natuur opbouwen, zullen we er eerder voor zorgen. Dit betekent dat kinderen die de natuur verkennen en ervan genieten, er eerder voor zorgen, ervoor opkomen en actie ondernemen om het te beschermen naarmate ze ouder worden.


"Niemand zal beschermen waar hij niet om geeft, en niemand zal zich zorgen maken over wat hij nog nooit heeft meegemaakt."

Sir David Attenborough


Waarom vóór 11¾?

We hebben geleerd dat de natuurverbinding vaak wegvalt wanneer kinderen hun tienerjaren naderen. Een YouGov-onderzoek uit 2019 onder 5 - 12-jarigen constateerde dat kinderen al vanaf tien jaar beginnen weg te schakelen van de natuurbetekenissen in hun taal. (‘cloud’, ‘tweet’ ‘web’ hebben voor engelstalige kinderen nauwelijks nog de betekenis van natuurelementen n.v.d.v.)


Maar onderzoek leert ons ook dat als je kinderen ergens voor kunt boeien voordat ze 12 jaar oud zijn, ze meer geneigd zijn om het weer op te pakken en door te zetten als een gewoonte in hun latere leven.


We hopen dat door kinderen in de natuur te laten trekken tijdens deze vroege leeftijd van fascinatie en verwondering, ze de natuur in hun volwassen jaren zullen blijven ontdekken en verkennen. Het zijn dus '50 toppers ', maar het zijn activiteiten waar het hele gezin van kan genieten - omdat je nooit te oud bent om te genieten van het winnen bij Pooh Sticks.


Een uitnodiging om te spelen

Het is leuk om uitgenodigd te worden, nietwaar? We hebben onze 50 toppers ontworpen om te doen voordat je 11¾ bent, zodat iedereen zich uitgenodigd voelt om te spelen en de natuur te verkennen. Veel van de activiteiten op de lijst kunnen door de seizoenen worden gedaan in uw eigen tuin of lokaal park.


Of je nu een boom leert kennen, een rotspoel ontdekt of in de vrije natuur kampeert, we hopen dat onze ‘50 toppers’ je dichter bij de natuur en elkaar brengen.
Commentaires


bottom of page