top of page

We hopen dat jij en jouw kinderen veel plezier beleven aan het verkennen van de activiteiten op onze lijst met '50 toppers'. En het laatste wat we willen is dat je avonturen eindigen in tranen. Daarom hebben we enkele toptips en links naar nuttige websites bedacht om je te helpen je activiteiten veilig te voltooien.


Algemeen advies voor ouders en verzorgers

We willen dat onze kleine ontdekkingsreizigers zelfverzekerd zijn in het wild, dus het is belangrijk dat ze leren over grenzen en hoe ze ook veilig kunnen blijven. We vertrouwen erop dat je zelf een oordeel velt over wat veilig en geschikt is voor de leeftijd en het vermogen van je kind. En we raden aan dat al onze ‘50 dingen’ activiteiten worden begeleid door een volwassene.


Blije vingers, tenen en neuzen

Niemand houdt van doorweekte sokken. Voordat je op weg gaat, zorg ervoor dat je je aankleedt voor het weer en alle benodigdheden hebt om ervoor te zorgen dat je warm, schoon, veilig en droog kunt blijven. Als voorspeld wordt dat het weer nat of winderig is, is het het beste om activiteiten te vermijden zoals klimmen of gaan verkennen in de buurt van bomen, rotsen of golven.


Ontdekkingsreizigers in bomen

Je hoeft niet ver te reizen om een boom te ontdekken waarin je kan klauteren, naar binnen kan turen of je achter kan verbergen. We moedigen het verkennen van bomen aan, maar sommige bomen - zoals onze oude bomen - kunnen niet goed tegen klimmers. Controleer of de gekozen boom door je kind ziek is, beschadigd is, of tekenen vertoont van schimmelgroei voordat hij erin gaat spelen.


Strandreizigers

Of je nu op fossielen jaagt, in de zee zwemt of grotten verkent, het is altijd het beste om getijden en stromingen te controleren en uit de buurt van losse rotsen en kliffen te blijven. Rotsen kunnen behoorlijk glibberig worden op het strand, zelfs als het zonnig is. Dus wees voorzichtig als je aan het pootje baden bent en let op scherpe voorwerpen, vooral als je op blote voeten loopt.


Sensatie zoekers

Voordat je kind een van onze actieve uitdagingen aangaat, moet je hem helpen een plek te kiezen die veilig en geschikt is voor zijn vaardigheidsniveau. We zouden niet willen dat hij van een heuvel naar beneden rolt in een brandnetelstruik ... of tegen oma.

Als je van plan bent om een van onze meer uitdagende activiteiten uit te voeren, zoals bergbeklimmen, zwemmen in de zee of kanoën, kan je je aanmelden voor een georganiseerd evenement om de veiligste omstandigheden voor je kind te garanderen.


Natuurproevers

Eten smaakt het beste als het vers wordt geplukt, maar opgelet voordat je iets in je mond stopt als je buiten bent, tenzij je weet dat het veilig is om te eten. Dit geldt vooral voor paddenstoelen, die giftig kunnen zijn wanneer ze worden gegeten.

Als je geniet van de geluiden en bezienswaardigheden van de natuur met een picknick, raden we je aan om gebieden waar vee is geweest te vermijden en altijd je handen grondig te wassen voordat je gaat eten.


Voor meer ideeën over hoe je al onze ‘50 toppers’ veilig kunt voltooien, zoek je naar de door jou gekozen activiteit op onze website.

Comments


bottom of page