top of page

Waarom naar huis gaan voor de lunch als je in het wild kan eten? Neem de volgende keer dat je op avontuur gaat een picknick mee en geniet van je broodjes midden in de natuur. Picknicken staat op nr. 9 op onze lijst met '50 toppers'.


Vind de perfecte picknickplaats

Perfecte picknickplaatsen zijn er in alle soorten en maten, van de schaduw van een boom tot een gouden zandstrand. Je hoeft ook niet ver te gaan: je achtertuin of je lokale park kunnen net zo leuk zijn als verder weg gaan. Kies een zonnige dag wanneer het niet gaat regenen - niemand houdt van doorweekte broodjes - en plan je route.


Zijn er nog andere avonturen die je onderweg kan beleven? Je kan misschien enkele van onze '50 toppers' mee uitproberen, zoals een vriend meenemen, wilde kunst maken of een boom leren kennen?


Idealiter wil je ergens comfortabel zitten tijdens je picknick, dus pak een deken in, samen met wat borden, kopjes en bestek.

Geniet van het kijken naar dieren die foerageren voor hun lunch terwijl jij de jouwe eet.


Wat eten we vanmiddag?

Voordat je vertrekt, is het tijd om de koelkast te plunderen. Het is verbazingwekkend wat je met slechts een paar ingrediënten kunt maken. Broodjes, salades, pasta en fruit zorgen allemaal voor een smakelijke lunch - en ze zijn ook gemakkelijk mee te nemen.


Laat je inspireren door de natuur en probeer een picknick te maken met groenten en fruit van het seizoen. In het voorjaar kun je erwten en sperziebonen aan gekookte pasta toevoegen of een salade maken met nieuwe aardappelen. Veel fruit is op zijn best in de zomer, denk maar aan aardbeien en frambozen. Vul een doosje met je favorieten als je in deze tijd van het jaar op verkenning gaat.


Als je in de herfst op pad gaat, kan je proberen bladerdeegflapjes te maken, op smaak gebracht met appels en peren. Of probeer wat bramen te plukken in het wild - ‘wildplukken’ is nr. 21 in onze '50 toppers '.


Etenstijd!

Het is tijd om je laken open te vouwen en je picknick boven te halen. Als je de hele ochtend hebt verkend, heb je waarschijnlijk trek gekregen. Maar voordat je gaat smullen, probeer dan nr. 24 in onze '50 toppers ' te doen en ga op blote voeten de omgeving verkennen, zodat je het zand of gras onder je voeten kunt voelen terwijl je aan het eten bent.


Als je met vrienden en familie bent, vraag ze dan waarom ze graag buiten eten. Wat vinden ze het leukst aan buiten eten? Het kan het uitzicht zijn, het gevoel in de vrije natuur te zijn, de nabijheid van de natuur - of gewoon het voedsel dat je eet op een picknick.


Ga nadat je gegeten hebt, op je picknickdeken liggen en kijk naar de lucht - wat kun je zien? Probeer personages en dieren in de wolken te spotten. Wolken kijken is nr. 33 in onze '50 toppers '. Als je klaar bent, pak dan je picknick in en vergeet je niet al je afval mee te nemen.Comments


bottom of page