top of page

'Koken op een kampvuur is een essentiële overlevingsvaardigheid die iedereen zou moeten leren en is een coole activiteit om een wild avontuur in het bos mee te beëindigen.' - Matthew, 11 jaar oud


We zijn het daar helemaal mee eens. Koken op een kampvuur kan heel leuk zijn en is nr. 47 van onze '50 toppers '.

Eten gekookt boven een kampvuur lijkt altijd beter te smaken dan normaal. Wikkel een gepofte aardappel of andere wortelgroenten in folie en kook een smakelijke traktatie in de sintels van het vuur. Je kunt ook dikke plakjes vlees in koolbladeren wikkelen en ze in de hete as braden. Koolbladeren verbranden niet en het vlees blijft vochtig.


Als je eenmaal je snack in de hand hebt, waarom zou je dan niet genieten van een lied bij een kampvuur? Of geniet je gewoon van de rokerige geur terwijl je in de zon luiert of naar de sterren staart?


Lekkere tip

Je kunt alles koken, van geroosterde marshmallows tot gebakken spek en eieren. Probeer een beetje gesneden appel met kaneel op een stokje - maak het extra zoet met een beetje honing nadat je het uit het vuur hebt gehaald. Wat je traktatie ook is, zorg ervoor dat je voorzichtig bent met warm eten en er altijd een volwassene is die je kan helpen.


Veiligheid eerst

  • Kampvuren zijn geweldig leuk, maar je moet voorzichtig zijn. Je moet deze activiteit altijd met een volwassene doen.

  • Zodra je kampvuur brandt:

  • Hou water in de buurt voor in geval van nood

  • Houd het vuur in de gaten tot het helemaal uit is

  • Let op huisdieren en kinderen bij het kampvuur

  • Gooi niets gevaarlijks op het vuur, zoals vuurwerk of spuitbussen onder druk

  • Zorg ervoordat je de plek waar een kampvuur is geweest niet aanraakt, zelfs nadat je klaar bent - het kan erg lang warm blijven

Comments


bottom of page