top of page

Zwemmen in de zee is heel anders dan zwemmen in een zwembad, en je moet heel voorzichtig zijn met stromingen en getijden. Maar het is wild plezier dat je nooit zal vergeten. Volg onze tips om je te helpen je te amuseren.


Kies je strand

Er zijn veel prachtige kustplaatsen voor een wilde duik. Veel stranden hebben een groene vlag voor de netheid van het water en andere voorzieningen zoals strandwachten.

Denk aan de getijdentijden en de stromingen. Sommige stranden zijn niet geschikt om te zwemmen omdat stromingen zwemmers gemakkelijk kunnen vangen en ze naar zee kunnen slepen.


Het helpt ook om een vlak, ondiep strand te kiezen in plaats van een strand dat heel steil naar de zee loopt. Zo wordt het langzaamaan dieper.

Veel stranden hebben strandwachten om zwemmers in de zee in de gaten te houden. Je kan dan handige vlaggen zien die je tonen waar je veilig kan zwemmen.


Kies je tijd van het jaar

De zee is het hele jaar door redelijk koud in onze streken, maar de golven zijn warmer tussen juli en september. Als je het geluk hebt om naar een strandvakantie in het buitenland te gaan, kan je deze uitdaging ook daar aanvinken - elke zee telt.


Ochtend- of middagdip?

Zwemmen bij zonsopgang of zonsondergang is een speciale ervaring. Blijf een tijdje in het water, zodat je de zon in de rimpelingen van het water kan zien glinsteren. Voel de zee door je vingers en tenen glijden terwijl je zwemt. Geniet van dit moment en vergeet zeker ook niet te spetteren en spatten. Gegarandeerd plezier!


Wanneer je van plan bent om te zwemmen, let dan op de getijden en of het vloed is als je op het strand bent.


Het is altijd het beste om met een volwassene te zwemmen en bij voorkeur ook op een strand met strandwachten.

Comments


bottom of page