top of page

Het beklimmen van een grote heuvel lijkt misschien heel vermoeiend, maar als je eenmaal de top hebt bereikt, kan je veel plezier beleven om naar beneden te gaan. Neem je sterke benen en je doorzettingsvermogen mee op nr. 28 van onze '50 toppers '.


Als je een grote heuvel beklimt, kan je meteen ook genieten van nr. 2: rol een hele grote heuvel af’. Allebei de moeite waard om te doen. Maar het gaat niet alleen om het afdalen van de heuvel nadat je hem hebt beklommen - het is ook heel speciaal om de top te bereiken.


Wat je nodig hebt:

  • Een enorme heuvel

  • Een voetweg om je gemakkelijk naar de top te brengen

  • Stapschoenen of laarzen om te wandelen. Slippers zijn niet handig.

  • Als je naar de top van een heel grote heuvel klimt, kan het voelen alsof je longen barsten en dat je het nooit zal redden. Maar als je het langzaam doet en drankjes (best water) en snacks hebt, komt het wel goed.


Geniet van de klim

Kijk uit of je dieren in het wild ziet op de grond en in de lucht op je weg naar boven - je zal versteld staan van wat je op een heuvel kan vinden.


Voel je ademhaling tijdens het in- en uitademen. Hoe verandert die? Is er een verschil als je hoger bent? Hoe zit het met je adem aan het einde van je klim en als je stopt?

Neem de tijd om van het uitzicht te genieten wanneer je de top bereikt. Wat kan je zien en horen dat je dat niet kon, toen je onderaan stond?


Je bent nu koning van het kasteel, maar er is maar één manier om terug te keren nadat je de top hebt bereikt ... geniet van de reis.


Tips

  • Spreek af met een volwassene voordat je vertrekt en let op niet te vallen tijdens het klimmen.

  • Je kan vrienden en familie uitnodigen. Het is een geweldige manier om nog sneller en makkelijker boven te komen, want je kan dan lekker kletsen onderweg.

  • Vergeet niet om te kijken hoe ver je kan zien als je eenmaal op de top van de heuvel bent (voordat je van plan bent om naar beneden te rollen), heuvels bieden meestal een spectaculair uitzicht over het omliggende platteland.

  • Als je van plan bent om de heuvel af te rollen wanneer je de top bereikt, verwittig dan een volwassene voor je vertrekt. Het is het beste om eens rond te kijken of er iets hards of stekeligs is dat jou zou kunnen kwetsen.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page