top of page

Slakken bewegen super langzaam, dus het is het beste om ze niet te ver te laten racen, maar dat is niet alles waar je aan moet denken. Lees onze ideeën voor de beste slakkenrace voor jou (en de slakken!) - nr. 17 van onze '50 toppers'.


Vind slakken

Je vind slakken in de meeste tuinen, parken of groene ruimtes, verstopt onder schaduwrijke groene planten of in bomen. Slakken houden van koel en nat, dus je vindt ze niet vaak in de zon – denk daaraan wanneer je ze laat racen...


Markeer de baan

Maak je baan niet te lang, anders moet je uren kijken terwijl de slakken racen.

Je kunt een cirkelvormig spoor met krijt markeren, of je kan stokjes in een spiraalvorm leggen. Een diameter van ongeveer 60 cm is prima. De eenvoudigste manier om je race te starten, is door een cirkel te tekenen en al je slakken in het midden van de cirkel te plaatsen. De eerste die de rand van de cirkel bereikt, is de winnaar. Je kan ook een racebaan met rijstroken maken - hoewel de slakken niet zullen weten dat ze in hun rijstroken moeten blijven, dus het kan meer op een warboel gaan lijken dan op een racewedstrijd.


Als je problemen hebt om je raceslakken uit elkaar te houden, kan je kleine stickers op hun schalen plakken, maar vergeet niet om de stickers na de race weg te nemen. Een slakkenhuis is de slak zijn huis en helpt hem te beschermen tegen schade en roofdieren.


Zorg voor je slakken

Net zoals topathleten hun favoriete omstandigheden voor een race hebben, hebben slakken dat ook! Houd de baan dus nat en laat de slakken niet in het volle zonlicht racen. In feite kan een slakkenrace het beste worden gedaan bij nat weer, maar daar geniet jij misschien minder van. Zodra de race is gelopen / gegleden, laat je de slakkenracers teruggaan naar waar je ze hebt gevonden, zodat ze naar huis kunnen gaan en hun familie kunnen vertellen hoe ze het hebben gedaan.


Was je handen

Dit is gewoon gezond verstand als je iets hebt aangeraakt dat buiten leeft, maar je wil het misschien vooral doen nadat je overal slijmerige slakkenpaden hebt gezien!
Comments


bottom of page