top of page

Het vergt een vleugje verbeeldingskracht en geduld om je eigen wilde kroon te knutselen, maar je kan het zo eenvoudig of zo ambitieus maken als je zelf wil. Je vindt de meeste materialen die je nodig hebt voor nr. 16 op onze lijst met '50 toppers’ in je achtertuin.


Heb je een verhaal voor je wilde kroon?

Je zou met vrienden of familie kunnen samenkomen om wilde kronen te maken en vervolgens een verhaal voor je kronen te bedenken. In dat geval heb je een personage nodig. Denk aan het soort figuren die kronen dragen (koninginnen en koningen, tovenaars en heksen, goden en godinnen, feeën en elfjes).


Een feeënkroon kan je maken van madeliefjes en paardenbloemen, een elfenkroon kan je maken van bladeren. Veren kunnen ideaal materiaal zijn voor een heks of tovenaarskroon.

Natuurlijk hoef je geen verhaal voor je kroon te hebben, misschien wil je gewoon een kroon dragen en er trots op zijn(en terecht).


Maak je kroon

Het kan handig zijn om een haarband, of een lint of touwtje te nemen bij het maken van je kroon. Je weet nooit wat je tegenkomt en je hebt misschien iets nodig om het te bevestigen.

Je zal ontdekken dat er eindeloos veel materiaal in de natuur is waarmee je je kroon kan maken. Kan je een weggegooide veer vinden? Zijn er kleurrijke bladeren op de grond die je zou kunnen toevoegen? Veel buigzame stokjes zullen handig zijn om je creatie te vormen tot een kroon die je kunt dragen. Je kunt ook allerlei bloemen tussen de twijgen weven - madeliefjeskettingen werken perfect.


Probeer alleen bloemen te gebruiken die vaak voorkomen en probeer goed na te denken over welke bloemen je kan gebruiken. Bij twijfel is het het beste om bloemen te gebruiken die je meestal in het gras vindt.


Je kan dingen blijven toevoegen aan je kroon terwijl je onderweg nieuwe materialen ontdekt.


Voeg een wilde ketting of armband toe

Je kan ook wilde accessoires maken, zoals een bloemrijke armband, een hippe riem of een ketting met madeliefjes. Er zijn veel verschillende dingen die je kan proberen.

Misschien zijn je kroon en accessoires zo wild dat je je kan camoufleren. Denk na over wat dieren graag verbergen om veilig te zijn en welke kleuren ze gebruiken.


Wees trots op je creatie

Misschien wil je je creatie mee naar huis nemen. Maar vergeet vooral niet, zelfs als je kroon stuk gaat, je kan altijd een nieuwe, misschien zelfs betere, maken!Opmerkingen


bottom of page