top of page

Zelfs als het koud is of sneeuwt, valt er buiten genoeg te ontdekken. Veel buitenactiviteiten zijn net zo leuk in de winter. Zorg ervoor dat je je warmste kleding aantrekt - en neem misschien een warm drankje mee - voordat je vertrekt. Genieten van een winters avontuur is nr. 15 op onze lijst met '50 toppers '.


Winter natuur

Veel van onze ‘50 toppers’ kunnen ook in de winter worden gedaan. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar sporen van wilde dieren, zal je merken dat een spinnenweb nog mooier is, als het bedekt is met rijp. Het kan ook gemakkelijker zijn om sporen van dieren te zien als de grond in de winter kaal is, of bedekt met sneeuw.


Ga je wilde kunst maken? Met vorst bedekte bladeren en gras hebben zeer interessante structuren. Overweeg een flesje kleurstof mee te nemen en bevroren ijsverf te maken om je kunst extra kleur te geven.


Of misschien kan je een thuis maken voor een wild dier - dieren hebben meer dan ooit een veilige, gezellige en warme plek nodig in de winter. Je kan ook verschillende vogels spotten in de winter, wanneer veel soorten al naar het zuiden zijn gemigreerd naar warmere klimaten. Kijk of je een roodborstje ziet met zijn felrode borst. Wat denk je dat het van plan is? Luister naar het liedje.


De kans is groot dat de vogels wat eten zullen waarderen in deze tijd van het jaar. Het is gemakkelijk om zaden, meelwormen of pinda's mee te nemen om te eten.


Bevroren adem

Is het koud genoeg om je adem te zien? Tel hoe lang je ijzige explosies duren wanneer je uitademt. Hoe ver kan je ze laten gaan? Stel je voor dat je dingen zou kunnen bevriezen met je ijsademhaling!


Ijswandeling

Als het koud en ijzig is, waarom niet een winterwandeling maken? Luister naar het kraken van je voetstappen op ijzige grond. Zoek een bevroren plas en kijk wat er onder het ijs ligt. Raak het aan met je blote handen en luister naar de kraakgeluiden terwijl je je er doorheen knabbelt in je laarzen.


IJspegels spotten

Zoek naar plaatsen waar water kan druppelen en ijspegels kan vormen. Kijk onder de dakgoot van je huis, op kranen buiten of aan de rand van een druppelend beekje. Kijk wie de langste ijspegel kan vinden.


Vang een sneeuwvlok

Probeer een vallende sneeuwvlok te vangen. Als je dat doet, zal je zien hoe mooi en ingewikkeld ze zijn, als kleine kunstwerken.


Maak sneeuwengelen

Ga liggen in de sneeuw, open en sluit je benen. Spreid je armen uit aan beide kanten van je lichaam en beweeg ze op en neer. Als je opstaat, heb je de omtrek van een engel in de sneeuw gemaakt.


Sneeuwballen en sneeuwmannen

Je hebt waarschijnlijk geen instructies nodig over het maken van sneeuwballen, maar ze zijn het beste als de sneeuw poederachtig is en niet te nat.


Gebruik je voor je sneeuwpop de traditionele wortel voor een neus en stenen voor ogen en een sjaal, of ga je in plaats daarvan een sneeuwhond of sneeuwkat maken? De enige limiet is je verbeelding en de hoeveelheid sneeuw die je hebt.


Maak een sneeuwhuis

Het maken van een iglo of een sneeuwhuis uit blokken sneeuw is een geweldige manier om jezelf uit te dagen. Je hoeft het niet groot genoeg te maken om erin te komen - je zou het op muizen- of kattenformaat kunnen doen.


Sleeën

Als je een slee hebt, kan je gegarandeerd uren sneeuwplezier beleven op de met sneeuw bedekte heuvels. Maak plezier met vallen en opnieuw beginnen.


Après ski

Na al je avonturen kun je je misschien een beetje hongerig en misschien koud voelen. Maar zelfs in de winter kan je genieten van een heerlijke picknick en gezellig rond een kampvuur zitten. Zo kan je je eten (en handen) opwarmen terwijl je nageniet over uw avonturen. Zo doe je meteen als bonus nog twee van onze '50 toppers '.


Van welke andere 50 toppers kan je in de winter genieten?Comments


bottom of page